פעילויות Outdoor אתגריות מסייעות לגיבוש קבוצתי. פעילויות אלה הן הזדמנות למשתתפים לחוות דברים חדשים שלא מאפיינים את חיי היומיום שלהם. בין השאר הם מתחילים לסמוך יותר אחד על השני, ולפעול יחדיו ביתר רצון כיחידה אחת מלוכדת.
סמוך על בני הקבוצה שלך
ניקח כדוגמה תחרות בין שתי קבוצות לבניית רפסודות. התחרות מזמנת לכל אחד מחברי הקבוצה אפשרות לבוא לידי ביטוי בעצה או בבנייה הלכה למעשה של הרפסודה. בתחרות שכזו, ועל מנת שאפשר יהיה להשלים את בניית הרפסודה כראוי, חשוב מאוד לקיים שיתוף פעולה והקשבה האחד לשני.
זוהי הזדמנות לכל אחד מהמשתתפים לחוות את תחושת הגאווה שמתלווה להצלחה במשימה, ובעיקר אם הקבוצה הצליחה לנצח את הקבוצה השנייה. אבל גם אם לא, עדיין בני הקבוצה ייוותרו עם תחושה של חוויה מאחדת שחוו תוך כדי בניית רפסודה במהלך יום גיבוש.
תרגיל בניית הרפסודה דורש יצירתיות, יכולת לפתור בעיות, מוטיבציה, התלהבות מוגברת ורצון להפיק תפוקה גבוהה יותר.
פעילויות הרפתקניות נוטות להסיר את סימני ההיררכיה של הארגון או הקבוצה כמו גם להפחית בחשיבותה של ההיררכיה לביצוע המשימה שהקבוצה מתבקשת לבצע. לכן, המיומנויות של כולם, מהבכיר ביותר ועד לאדם החדש בארגון, צריכות לסייע בפתרון בעיות בתנאים הלא רגילים שמאפיינים את פעילויות ה-outdoor. מאחר שכולם פועלים באותה רמה, ה-input של כולם הוא שווה ערך בחשיבותו.
פעילויות והרפתקאות לבניית אמון וליצירת מנהיגים
בניית צוות תוך כדי יום גיבוש לעובדים שמשלב חוויות בחיק הטבע, משפרת את הביטחון העצמי. על ידי הצבת אנשים במצבים בלתי צפויים, מאתגרים מארגני הפעילות את יכולת הקבוצה להסתגל ולהתמודד עם בעיות. מתוך מצבים אלה מתעוררים המנהיגים. אנשים אלה הם בדרך כלל גם אלה שמתאימים לתפקידי מנהיגות בארגון.
למרות שחשוב שהאופי התחרותי של הפעילות לא יוביל לסכסוכים, בחברה המודרנית בכל זאת דרושה מידה מסוימת של מתח יצירתי. יום גיבוש שכולל פעילויות ואתגרים מציע גישה אלטרנטיבית לפעילות הרגילה לבניית צוות בכך שהוא מעודד את העובדים לחשוב מחוץ לקופסה כדי לפתור בעיות שונות.
כיוון שבחיק הטבע המשתתפים במסגרת יום גיבוש לעובדים הם בדרך כלל רגועים יותר, פיתוח הצוות באווירה רגועה נחשב כ”מספק מאוד”, בהשוואה לאירועים שמתקיימים באולם סגור. מה שלומדים במהלך הפעילויות האתגריות הטובות ביותר, מועבר חזרה לסביבה הארגונית. על ידי פיתוח של נקודות חוזק אישיות וקבוצתיות, לומדים המשתתפים לתת אמון בעמיתים שלהם ולתקשר אחד עם השני באופן דינמי יותר.
כאשר פעילויות אתגריות מתוכננות כך שיצליחו לגרום לחברי הקבוצה לראות את הדברים זה מנקודת מבטו של זה, ניתן להיעזר בכך גם כדי לפתור מחלוקות וסכסוכים פנימיים. כשלוקחים אנשים אל מחוץ לסביבת העבודה הנוחה והרגילה שלהם, ושמים אותם יחד בסביבה אחרת כדי ללמוד פעילות חדשה, גורמים להם לחבור אחד לשני במהירות. כשיש רמה מוגברת של אמון אחד בשני, אנשים נוטים להרגיש פחות מאוימים כשהם נדרשים להציג את הרעיונות שלהם, או להחליט להיות מעורבים יותר בתהליך קבלת ההחלטות.
